به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، بهمن نامور مطلق در نخستین جلسه ستاد تسهیلات سفر استان در سال 95 گفت: رویدادها و رخدادها زمینه های مناسبی برای توسعه صنعت گردشگری در سراسر جهان به شمار می روند و آذربایجان شرقی به دلیل تنوع فرهنگی و پیشینه تاریخی غنی می تواند نام خود را دوباره در سطح جهانی مطرح کند.
ناظر عالی ستاد هماهنگی خدمات کشور با اشاره به اینکه تبریز همواره در طول تاریخ مکتب دار بوده است، کسب عناوینی از قبیل شهر جهانی فرش دستباف و انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018 را فرصتی برای احیای جایگاه جهانی تبریز دانست.
وی اکتفا به چند عنوان جهانی به دست آمده در سال 94 را جایز ندانست و بر لزوم تلاش برای کسب افتخارات بیشتر و مطرح شدن در عرصه های جهانی تأکید کرد.
نامور مطلق با بیان اهمیت عید باستانی نوروز در ایجاد همگرایی ملی، نوروز را یک موقعیت استثنایی برای بازشناسی خود و فرهنگ اصیل ایرانی دانست و افزود: پاسداشت و احیای مراسم و آئین های مرتبط با عید نوروز که از یادگار گذشتگان است، وظیفه نسل امروز به شمار می رود.
نامور مطلق در خصوص برنامه ریزی های انجام شده برای نوروز در بخش صنایع دستی از راه اندازی بیش از 550 بازارچه صنایع دستی و برپایی شش هزار غرفه صنایع دستی در کشور خبر داد و تأکید کرد: براساس هدفگذاری های سازمان، مقرر شده است، تا پایان برنامه ششم توسعه، فروش صنایع دستی به یک هزار میلیارد ریال در سال های آتی برسد.
وی گردش مالی نوروز برای هنرمندان در سال گذشته از طریق بازارچه های صنایع دستی را 25 میلیارد تومان اعلام کرد.
نامور مطلق نبود ساختار منسجم را بزرگترین چالش فراروی صنایع دستی کشور عنوان کرد و یادآور شد: هماکنون صنایعدستی از ضعف ساختار کلان رنج می برد ویکی از اولویتهای دولت و سازمان میراثفرهنگی در سال های آینده تغییر ساختار صنایعدستی خواهد بود.
وی با تأکید بر لزوم تجمیع هنرهای صنایع دستی، زیور آلات و فرش در یک بخش، عدم اجماع و انسجام بین این سه هنر را آسیب جدی صنایع دستی کشور عنوان کرد.
ناظر عالی ستاد هماهنگی خدمات کشوربا اشاره به اینکه رشد سایر بخش های اقتصادی کشور در سال های گذشته منفی بوده است، رشد صادرات صنایع دستی نسبت به سال گذشته را 94/ 18 درصد اعلام کرد و از این مسأله ابراز خشنودی نمود.
وی بر لزوم مبارزه با قاجاق صنایع دستی از یک سو و تمرکز به صادرات صنایع دستی و بازاریابی جهانی از سوی دیگر تأکید کرد.
نامور مطلق با تأکید بر شعار سال 95\" اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل\" بر قابلیت و توان بالای درآمدزایی از طریق فروش و صادرات صنایع دستی و تأثیر مثبت آن در بهبود وضع اقتصاد کشور تاکید کرد.
وی ملی بودن صنایع دستی، دارا بودن مواد اولیه داخلی، خلاقیت و طراحی داخلی و قابلیت صادرات پذیری تولیدات صنایع دستی را از دلایل اصلی توجه و سرمایه گذاری در سال اقتصاد مقاومتی در این هنر- صنعت عنوان کرد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/